// Mat & dryck //
Med kärlek för kvalité
Skräddarsydda upplevelser i en anrik miljö.
Menyer & bufféer
Mat och dryck
av högsta klass

Mat är min passion. Vare sig det gäller en lunchbuffé, minnesstund, den eleganta middagen efter en disputation eller en av livets viktigaste måltider – bröllopsmiddagen.
Givetvis använder jag lokala råvaror efter säsong som jag kryddar med en stor nypa kärlek.
Belöningen – i form av nöjda gäster – är det som alltid driver mig.
Fredrik Eklund
Menyförslag
-
Canapé med skaldjur, mayonnaise, sallader, dill och citron
Viltwallenbergare med äppelgräddsås, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré
Punschparfait med kompott av tre bär samt knäckflarn
425:-/pers
(380:- exkl. moms)
-
Rökt ankbröst med klar äppelsås, sallader, örter och ostkrisp
Gösmousselin med spetskål, lökar, krämig citronsås och dillrostad potatis
Vår klassiska chokladtårta med karamellgrädde och hallonsås
470:-/pers
(420:- exkl. moms)
-
Festvåningens skaldjursentré med räkor, kräftstjärtar, säsongens sallader och grönsaker samt lime- och chilisås
Kycklingbröst, smaksatt med basilika och salvia, ångade rotsaksstrimlor, suprémesås och potatisterrin
Mousse av vit choklad och creme fraiche med moccakrisp och tropiska frukter
470:-/pers
(420:- exkl. moms)
-
”Sillröra” smaksatt med pepparrot på mörkt bröd med citron, dill och lagrad ost
Helstekt grisrygg med rödvinssås, potatisterrin och rostade rotsaker
Liten pavlova med vaniljgrädde och bär- eller rabarberkompott efter säsong
425:-/pers
(380:- exkl. moms)
-
Bakelse av varmrökt regnbågslax, gräslök och citron med forellrom, dillsallad, örtgrön olja och ostkrisp
Dovhjortsstek och långkok av vildsvin med jordärtskockscréme, smörad rödvinssås samt potatis- och palsternacksgratäng
Augusti- februari: Drottningparfait på chokladbotten, knäckflarn och karamelliserade äpplen
Mars- juni: Rabarberparfait med rabarbermarinerade jordgubbar, jordgubbskaramell och knäckflarn
520:-/pers
(464:- exkl. moms)
-
Gräddig terrin av gädda och räkor med krassesås, sallader och syltad rödlök
Utskuren lammstek i örter med rotsaker samt timjansmörsås och potatis/purjolökskaka
Säsongens smulpaj med gräddig vaniljsås
540:-/pers
(482:- exkl. moms)
-
Gravad dovhjortsrygg i tunna skivor med rosmarinmayonnaise, friterad kapris samt klar äppelsås, örter och skott
Lättrimmad, bakad gösfilé med gräslöksmättad schalottensås, stött potatis med brynt smör samt fänkål och zucchini
Mörk chokladmousse under glansigt täcke med hallongömma och sallad av gula frukter
580:-/pers
(517:- exkl. moms)
-
Terrin av fint skurna provencalska grönsaker, ruccolacréme och sallader
Böna/ kikärtsmedaljonger med örtgrön sås, potatisterrin och lökragu
Någon dessert från ovan
470:-/pers
(420:- exkl. moms)
-
Tilltugg
Röra av kallrökt lax, pepparrot och citron på mörkt bröd
Snitt med lufttorkad skinka, färskost och örter
Folkungare- Liten, gratinerad toast med ansjovis och lagrad ost
Canapé kräftskagen, toppad med dill
Liten dovhjortstartar med timjancrémeoch purjokrisp
1 sort 40:-/person, 2 sorter 55:-/person, 3 sorter 70:-/person.
(36:- exkl. moms) (49:- exkl. moms) (62:- exkl. moms)
Bröllop
-
Till vald meny/buffé finns möjlighet att boka till bröllopspaketet:
- Planeringsmöte inför bröllopet
- Blomsterarrangemang ”bas” med murgröna och små vaser med färska blommor
- Tre fördrinkstilltugg
- Brudskål med mousserande vin/cider
- Bröllopstårta i våningar efter önskemål
- Kaffe/te
Tillägg 270:-/person
(241:- ex. moms)
på vald meny/bufféPassande dryckespaket tillkommer.
Bufféer
-
Vår klassiska buffé
- Smör, lagrad ost och knäckebröd
- Inlagd sill
- Dill- och vitlöksgravad strömming
- Tinnerbäckssill
- Gravad lax med mild, grovkornig senapssås
- Varmrökt lax med romsås
- Ägghalva med skagenröra
- Rostbiff av nöt med rödbetssallad
- Rökt lamm med äppel- och sellerisallad
- Sillpotatis
- Jansson´s frestelse
- Köttbullar
- Prinskorv
- Mörk chokladtårta med rårörda hallon och lättvispad grädde
430: -/pers
(384:- exkl. moms)
-
Medelhavsbuffé
- Focaccia med rosmarin och olivolja
- Lufttorkad skinka med melon, ruccola och fetaostcréme
- Milanosalami med hyvlad parmesan och basilika
- Klar potatissallad med oliver, grönsaker samt soltorkad tomatmayonnaise
- Pastasallad med pesto, heta fiskar och skaldjur
- Timjan- och svartpepparrostad nötstek
- Frittata med salsa verde
- Kryddiga kycklingspett
- Tiramisù
425:-/pers
(380:- exkl. moms)
-
Gröna buffén
V = Vegansk rätt.
- Nybakat bröd, Liptauer
- Krämig potatis- och kikärtssallad med citron och spiskummin V
- Sallad av pärl couscous, linser, örter och svampar V
- Honungsrostade rotsaker V
- Grönsaker från slätten som vaxbönor, haricot verts, morötter och blomkål med pesto V
- Orientaliskt kryddade plättar av gråärtor V
- Biffar av betor, rovor och dragen åkerböna V
- Två såser: Rökt kikärtsmayo V
- Soltorkad tomatvinaigrette V
- Mousse av vit choklad och creme fraiche med tropiska frukter och mockaflarn
395:-/pers
(353:- exkl. moms)
Med reservation att vissa råvaror byts ut efter säsong och tillgång
Jag vill verkligen tacka för de fina arrangemangen ni stod för i lördags – jag hade en fantastisk kväll, och min disputationsmiddag blev verkligen ett fint minne! Allt klaffade, maten var supergod och lokalen så fin.
Ville bara återigen tacka för en trevlig och uppskattad tillställning! Alla var väldigt nöjda med både maten och servicen.
Jag vill bara tacka för att ni ordnade ett så fint kalas för oss i onsdags, det var toppen!
Kontakt
Vill du veta mer? Hör av dig!
Genom att kontakta oss via formuläret eller e-post väljer du att lämna in personuppgifter till Linköpings Festvåning. Dessa uppgifter använder vi för att på bästa sätt kunna hantera och svara på din förfrågan. Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig samt begära att vi korrigerar eller raderar vissa eller samtliga uppgifter. Har du frågor kring hanteringen av personuppgifter får du gärna kontakta oss via telefon 013 – 13 96 06 eller på kontakt@linkopingsfestvaning.se.