//  Mat & dryck  //

Med kärlek för kvalité

Skräddarsydda upplevelser i en anrik miljö.

Menyer & bufféer

Mat och dryck
av högsta klass

Porträttbild på Fredrik Eklund

Mat är min passion. Vare sig det gäller en lunchbuffé, minnesstund, den eleganta middagen efter en disputation eller en av livets viktigaste måltider – bröllopsmiddagen.

Givetvis använder jag lokala råvaror efter säsong som jag kryddar med en stor nypa kärlek.

Belöningen – i form av nöjda gäster – är det som alltid driver mig.

Fredrik Eklund

Menyförslag

Finmiddag

Bröllop

Bröllopstårta

Bufféer

Person häller på sås på en tallrik som är i fokus

Menyförslag

Finmiddag

Bröllop

Bröllopstårta

Bufféer

Person häller på sås på en tallrik som är i fokus

Menyförslag

  • Canapé med skaldjur, mayonnaise, sallader, dill och citron

    Viltwallenbergare med äppelgräddsås, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré

    Punschparfait med kompott av tre bär samt knäckflarn

    425:-/pers

    (380:- exkl. moms)
  • Rökt ankbröst med klar äppelsås, sallader, örter och ostkrisp

    Gösmousselin med spetskål, lökar, krämig citronsås och dillrostad potatis

    Vår klassiska chokladtårta med karamellgrädde och hallonsås

    470:-/pers

    (420:- exkl. moms)
  • Festvåningens skaldjursentré med räkor, kräftstjärtar, säsongens sallader och grönsaker samt lime- och chilisås

    Kycklingbröst, smaksatt med basilika och salvia, ångade rotsaksstrimlor, suprémesås och potatisterrin

    Mousse av vit choklad och creme fraiche med moccakrisp och tropiska frukter

    470:-/pers

    (420:- exkl. moms)
  • ”Sillröra” smaksatt med pepparrot på mörkt bröd med citron, dill och lagrad ost

    Helstekt grisrygg med rödvinssås, potatisterrin och rostade rotsaker

    Liten pavlova med vaniljgrädde och bär- eller rabarberkompott efter säsong

    425:-/pers

    (380:- exkl. moms)
  • Bakelse av varmrökt regnbågslax, gräslök och citron med forellrom, dillsallad, örtgrön olja och ostkrisp

    Dovhjortsstek och långkok av vildsvin med jordärtskockscréme, smörad rödvinssås samt potatis- och palsternacksgratäng

    Augusti- februari: Drottningparfait på chokladbotten, knäckflarn och karamelliserade äpplen

    Mars- juni: Rabarberparfait med rabarbermarinerade jordgubbar, jordgubbskaramell och knäckflarn

    520:-/pers

    (464:- exkl. moms)
  • Gräddig terrin av gädda och räkor med krassesås, sallader och syltade kantareller

    Utskuren lammstek i örter med rotsaker samt timjansmörsås och potatis/purjolökskaka

    Säsongens smulpaj med gräddig vaniljsås

    540:-/pers

    (482:- exkl. moms)
  • Gravad dovhjortsrygg i tunna skivor med rosmarinmayonnaise, friterad kapris samt klar äppelsås, örter och skott

    Lättrimmad, bakad gösfilé med gräslöksmättad schalottensås, stött potatis med brynt smör samt fänkål och zucchini

    Mörk chokladmousse under glansigt täcke med hallongömma och sallad av gula frukter

    580:-/pers

    (517:- exkl. moms)
  • Vildsvinsterrin med emultion av tryffel och timjan, sallad av örter och skott samt vinaigrette av vinbär

    Ugnsbakad röding med Amandinepotatis i dill samt krämig citronsås, ärtor, bacon och lökar

    Kardemummaparfait med kompott av röda bär, knäckflarn och smulor

    580:-/pers

    (517:- exkl. moms)
  • Terrin av fint skurna provencalska grönsaker, ruccolacréme och sallader

    Böna/ kikärtsmedaljonger med örtgrön sås, potatisterrin och lökragu

    Någon dessert från ovan

    470:-/pers

    (420:- exkl. moms)
  • Tilltugg

    Röra av kallrökt lax, pepparrot och citron på mörkt bröd

    Snitt med lufttorkad skinka, färskost och örter

    Folkungare- Liten, gratinerad toast med ansjovis och lagrad ost

    Canapé kräftskagen, toppad med dill

    Liten dovhjortstartar med timjancrémeoch purjokrisp

    1 sort 40:-/person, 2 sorter 55:-/person, 3 sorter 70:-/person.

    (36:- exkl. moms) (49:- exkl. moms) (62:- exkl. moms)

Bröllop

  • Till vald meny/buffé finns möjlighet att boka till bröllopspaketet:

    • Planeringsmöte inför bröllopet
    • Blomsterarrangemang ”bas” med murgröna och små vaser med färska blommor
    • Tre fördrinkstilltugg
    • Brudskål med mousserande vin/cider
    • Bröllopstårta i våningar efter önskemål
    • Kaffe/te

    Tillägg 270:-/person
    (241:- ex. moms)
    på vald meny/buffé

    Passande dryckespaket tillkommer.

Bufféer

  • Vår klassiska buffé

    • Smör, lagrad ost och knäckebröd
    • Inlagd sill
    • Dill- och vitlöksgravad strömming
    • Tinnerbäckssill
    • Gravad lax med mild, grovkornig senapssås
    • Varmrökt lax med romsås
    • Ägghalva med skagenröra
    • Rostbiff av nöt med rödbetssallad
    • Rökt lamm med äppel- och sellerisallad
    • Sillpotatis
    • Jansson´s frestelse
    • Köttbullar
    • Prinskorv
    • Mörk chokladtårta med rårörda hallon och lättvispad grädde

    430: -/pers

    (384:- exkl. moms)
  • Medelhavsbuffé

    • Focaccia med rosmarin och olivolja
    • Lufttorkad skinka med melon, ruccola och fetaostcréme
    • Milanosalami med hyvlad parmesan och basilika
    • Klar potatissallad med oliver, grönsaker samt soltorkad tomatmayonnaise
    • Pastasallad med pesto, heta fiskar och skaldjur
    • Timjan- och svartpepparrostad nötstek
    • Frittata med salsa verde
    • Kryddiga kycklingspett
    • Tiramisù

    395:-/pers

    (353:- exkl. moms)
  • Gröna buffén

    V = Vegansk rätt.

    • Nybakat bröd, Liptauer
    • Krämig potatis- och kikärtssallad med citron och spiskummin V
    • Sallad av pärl couscous, linser, örter och svampar V
    • Honungsrostade rotsaker V
    • Grönsaker från slätten som vaxbönor, haricot verts, morötter och blomkål med pesto V
    • Orientaliskt kryddade plättar av gråärtor V
    • Biffar av betor, rovor och dragen åkerböna V
    • Två såser: Rökt kikärtsmayo V
    • Soltorkad tomatvinaigrette V
    • Mousse av vit choklad och creme fraiche med tropiska frukter och mockaflarn

    395:-/pers

    (353:- exkl. moms)

Med reservation att vissa råvaror byts ut efter säsong och tillgång

Jag vill verkligen tacka för de fina arrangemangen ni stod för i lördags – jag hade en fantastisk kväll, och min disputationsmiddag blev verkligen ett fint minne! Allt klaffade, maten var supergod och lokalen så fin.

Maria, december 2017, disputationsmiddag

Ville bara återigen tacka för en trevlig och uppskattad tillställning! Alla var väldigt nöjda med både maten och servicen.

Jonas, december 2017, julbord

Jag vill bara tacka för att ni ordnade ett så fint kalas för oss i onsdags, det var toppen!

Bengt, mars 2018, födelsedagsmiddag

Kontakt

Vill du veta mer? Hör av dig!

Genom att kontakta oss via formuläret eller e-post väljer du att lämna in personuppgifter till Linköpings Festvåning. Dessa uppgifter använder vi för att på bästa sätt kunna hantera och svara på din förfrågan. Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig samt begära att vi korrigerar eller raderar vissa eller samtliga uppgifter. Har du frågor kring hanteringen av personuppgifter får du gärna kontakta oss via telefon 013 – 13 96 06 eller på kontakt@linkopingsfestvaning.se.